Welcome, sign in or click here to subscribe.
Login: Password:
     


 

 

  Architecture & Engineering

Subscriber content preview

February 8, 2012

Project of the Month: On Bainbridge, old-school design goes out the window

  • The students, staff and the community have discovered transparency has a civilizing effect.
  • By CLAIR ENLOW
    Special to the Journal

    Photos by Nic Lehoux [enlarge]
    Classrooms are on the second level. The inside is suffused with light, and a slight overhang creates a sheltered plaza area.

    The Commons is in demand as a performance venue for all of Bainbridge Island. It’s a kind of indoor amphitheater, with wide concrete steps that follow the slope of a hill. Most of the time it serves as an eating and meeting area for students.


     
    . . .


    To read this story in full login or purchase a subscription.



    Previous columns:

    Search Stories
     Find:
     With:
     In:
     Depth:
     Sort by:
    Advanced options

    --