Welcome, sign in or click here to subscribe.
Login: Password:
     


 

 

  Real Estate

Email to a friend   Print   Comment   Reprints   Add to myDJC   Adjust font size

July 28, 2015

Work begins on Selig's Belltown office project

Images courtesy Perkins + Will [enlarge]
Construction started yesterday on a three-story office and retail building at Third and Battery.

Martin Selig Real Estate has begun construction on one Belltown project and made some changes to another.

Martin Selig said work began Monday morning on a three-story office and retail building at Third and Battery. Selig said all but about 9,000 square feet of the 68,429-square-foot building has been leased. Sound Community Bank is taking the first floor.

Selig said he finalized a lease last week for all of the second floor and part of the third, but he would not name the tenant.

The building is expected to open by the middle of next year.

Perkins + Will is designing the project, Lease Crutcher Lewis is the general contractor and KPFF Consulting Engineers is the structural engineer.

Selig said he wants to start construction early next year on a 36-story residential and office tower nearby at Third and Lenora. Plans for that building call for 187,670 square feet of office space on nine lower floors and 384 apartments in 24 floors above. There will be a residential deck and gym on the 12th floor and a “conservatory” on the top floor with vegetation, gathering areas and a gym.

Selig's original plan involved a 31-story tower with 270,000 square feet of office space and 150 apartments.

Plans for the building at Third and Lenora call for office space on nine lower floors and 384 apartments above.

A second early design guidance meeting on the project is set for 7 p.m. tonight at City Hall, 600 Fifth Ave.

Perkins + Will, Lease Crutcher Lewis and KPFF are also working on the Third and Lenora project.

The project was set to go through the city's Living Building Pilot program, but Selig said it wasn't clear what the rules were for a high-rise project, so he decided not to participate in the program.

The massing of the building has changed as well. Earlier iterations of the project had a “notch” meant to separate the office and residential floors. The project team decided to simplify the design and remove the notch because, according to design documents, “the unique shape of the residential portion of the building was sufficiently interesting.”

Selig said the residential units will be a little bigger as a result of the changes.


comments powered by Disqus
 


--