Welcome, sign in or click here to subscribe.
Login: Password:
     


 

 

  Construction


Email to a friend   Print   Comment   Reprints   Add to myDJC   Adjust font size

May 4, 2018

Light-Gauge Steel Framing • Washington

Photo provided by NWCB
The angular wood walls at Juno Therapeutics were covered in prefabricated and finished wood panels.

Juno Therapeutics

Location: Seattle

Contractor: Firstline Systems

Architect: Flad Architects

Team: Cemco, Drywall Distributors, Georgia-Pacific, USG Building Systems

Juno Therapeutics engaged Flad Architects to design a new workplace that would accelerate scientific research, recruit and retain world class talent, and promote collaboration.

The design of this 260,000-square-foot headquarters creates a workplace planned around “research neighborhoods.” Each community is tethered to a central stair that connects the culture and preserves the bustle of Juno’s early days as a startup. The result is a seamless, transparent hub that offers individuals and groups a place for informal meetings, lunch, gatherings and solitary activities.

A long wood wall forms the backdrop to each community in Juno’s open office culture. Juno’s science of optimizing the natural properties of T-cells is imitated in the wall’s architecture: The wood wall is folded to develop structural strength along the creases, using its natural properties to make it stronger.

At regular intervals along the wood walls, floor-to-ceiling glass walls provide views into Juno’s research space, putting their science on display and shortening the distance between the research and support environments.

The main challenges of the build-out were the designed angles located everywhere. In the plan, the walls leaned and the soffit sloped, creating complicated angles, which were covered in prefabricated and finished wood panels. The panels contained critical ¼-inch reveals that highlighted any discrepancies in the substructure.

The project was completed on budget and on time in September 2017.

Judge’s comment: “Much of the building carried angular designs going in multiple directions requiring surprisingly complex and technological construction framing solutions.”


comments powered by Disqus
 

Other Stories:


--