Welcome, sign in or click here to subscribe.
Login: Password:
     


 

 

  Construction

Email to a friend   Print   Comment   Reprints   Add to myDJC   Adjust font size

April 29, 2016

Interior Renovation Commercial Oregon

Photo by Gabe Hurley
The new ceiling for CLASS was made of several different products, including wood panels.

Lane Community College CLASS

Location: Eugene

Contractor: The Harver Co.

Architect: Pivot Architecture

Team: Building Specialties, GTS Interior Supply, Knez Building Materials Co., Valhalla Construction Products, BASF Wall Systems, CertainTeed Gypsum, Hilti, Rockfon, Scafco Steel Stud Co., USG Building Systems

The Center for Learning and Student Success (CLASS) project is a renovation of a remarkable building that was built in 1969 as a campus gathering center. Though parts of the building were remodeled, the original design was virtually untouched but it was time to revive the building to meet the modern needs of students and staff.

This project had many challenges, starting with a three-month delay in the permitting process. The occupancy date did not change, and the team finished the building on time.

Another challenge was the multitude of different products specified: arched wood cloud ceiling, acoustical cloud ceiling, linear cloud ceiling and the USG Topo 3-D ceiling. Because of the aggressive schedule, everyone was working overtime to push this project along.

The exterior of the building remained the same except for one side where full-height windows were installed for a more open feel. The large windows bring light into the heart of the building where most of the student and staff congregate.

Judge’s comment: “This project represents a renovation for a new generation. The quality of design and craftsmanship are incredible. Multiple new products were used within the structure help preserve the magnificence of this historical building.”





comments powered by Disqus
 

Other Stories:


--